Miljøstasjonen

Miljøstasjonen i Birtavarre eies av Avfallsservice i Nordreisa og blir driftet av Kåfjord Vekst AS.
Her kan du levere sortert avfall og vi sikrer at avfallet blir resirkulert. Her kan dere også levere ting dere vil gi til bruktbutikken på Kåfjord Vekst AS.
Godt for både deg og miljøet!
Har du spørsmål angående Miljøstasjonen og sortering kan du ringe oss, sende oss en melding eller bruke vår Facebook side.
Send oss en melding

Informasjon

Det er begrensninger på trafikken inne på Miljøstasjonen (kun èn bil inne av gangen) så følg henvisningen til de som jobber der. Øvrige som står i kø må vente på tur.

Det er viktig at dere har med hjelp til å tømme bilen /hengeren. Vi skal kun veilede dere til å sortere riktig, ikke ta tunge løft. Tømmingen vil også gå raskere med hjelp, og også hvis søppelet er riktig sortert.

Husk at alt søppelet SKAL være sortert i BLANKE SEKKER. Fargede sekker er ikke tillatt.                                                        For å forhindre unødvendig kø er det ikke tillatt å sortere søppelet inne på anlegget. Du velger selv om du tar søppelet med deg hjem igjen for sortering, eller om du kjører ut av køen for å sortere og stiller deg i kø igjen. 

Blanke sekker kan du kjøpe hos oss på Miljøstasjonen eller i butikken vår.

Hageavfall SKAL leveres på Galsomelen.

Vi ønsker ikke barn inne på Miljøstasjonen, dette for å unngå å skade barnet ved uhell.

Har du spørsmål ta kontakt med Avfallsservice på telefon 77 77 00 00 eller på epost: firmapost@avfallservice.no,      eller med Kåfjord Vekst AS på telefon 40 42 18 30.

Åpningstider

Hele året på torsdager fra kl. 15.00 – kl. 18.00.

Sommeråpent fra 06.06.2024 til og med 26.09.2024 hver torsdag fra kl. 12.00 – kl. 18.00.

VIKTIG!

Farlig avfall skal IKKE blandes med annet avfall.

Batteri og pærer / lysstoffrør / sparepærer må tas ut og legges i egne kasser. Alle 3V litiums, 9V og skadede batteri skal teipes på både + og – siden. Dette skal gjøres hjemme før levering.

Kjemikalieprodukter, olje, maling, lakk, lim, løsemidler, gassbokser, spraybokser ol. skal sorteres for seg selv som farlig avfall. Lightere legges i egen boks.  Dette for å forhindre brann.

Sortering i egne containere / kasser:
– Tørr ren bølgepapp (ikke kartong, papir, drikkekartong osv.)
– Restavfall brennbart, kartong, papir, drikkekartong, skitten/våt papp og plast, hard plast, tepper, gulvtepper, gamle klær og sko, belegg med filtbakstykke, isopor, bøker osv.
–  Restavfall ikke brennbart, madrasser, sofaer, isolasjon, speil, kopper og fat osv.                                                                               – Vindu, verandadører ol. på eget stativ.
– Jern og metall (sykler, sinkbøtter, kasseroller, rør, spiker, snøskuffle osv.)
– Trevirke
– Batterier
– Pærer / lysstoffrør / sparepærer
– Farlig avfall (maling, lakk, spraybokser, løsemidler osv.)
– Belegg (myk)
– Elektrisk avfall (ta ut pærer og batterier) legges pent i kassen så de ikke knuses
– Ren myk plast (poser, plastsekker, plastemballasje osv.)
– Impregnert trevirke legges i container ute
– Hvitevarer legges i container ute

Det er ikke tillatt å legge annet enn hvitevarer utenfor Miljøbygget.

Bedrifter kan ikke lengre levere avfall på Miljøstasjonen i Birtavarre. Ta kontakt med Avfallsservice på Storslett for videre informasjon om hvordan dere gjør det.

Dessverre tar ikke Fretex i mot klær her mer. Vi anbefaler alle til å benytte UFF containere som står ved Coop butikkene i kommunen til å levere klær i. Dette går til et godt formål.

Hvis dere leverer hvitevarer, vinduer, dører, mye trevirke/rivnings avfall eller annet tungt avfall, må dere ha med en eller flere personer som kan hjelpe til. Kåfjord Vekst sine ansatte er kun der for å veilede. De skal ikke ta tunge løft.

Er du usikker på hvor noe skal kastes, ta kontakt med oss, gjerne på forhånd for å spare tid inne på stasjonen.

Vi har nå startet opp med å ta imot en del brukt for videresalg på Kåfjord Vekst AS. Vi vil derfor spørre kunder om det er greit at vi plukker ut det vi ser er brukbart. Vi oppfordrer også kunder om å ta kontakt med oss hvis dere har noe dere tror vi er interessert i å motta til butikken, mye av det vi tror er avfall kan faktisk noen ha bruk for eller se nytten i.